Hopp til hovedinnhold

Entra styrker ombyggingsteamet

Pressemelding

(Oslo 7. september 2022) Entra forsterker laget med tre nye prosjektledere i Jane Simensen, Karina Skjærli Hansen og Trude Ytterland Nygård. Entras ombyggingsteam opplever økt oppdragsmengde og interesse fra kundene for ombruk i prosjektene.

Entra forsterker laget med tre nye prosjektledere i (f.v.) Trude Ytterland Nygård, Karina Skjærli Hansen og Jane Simensen.
Entra forsterker laget med tre nye prosjektledere i (f.v.) Trude Ytterland Nygård, Karina Skjærli Hansen og Jane Simensen.
_/image/aab09b13-8d77-4674-b5ec-94a762aecc86:73fdc883678460d4002799824be61172a1f64e6d/block-166-91/7ca10ee8-2571-47b2-9e1e-8d501c2be221.jpg?quality=70

Entras team for ombygging jobber med selskapets rehabiliteringsprosjekter. Grunnet økt oppdragsmengde og ønske om å lede brorparten av prosjektene med interne ressurser, har Entra ansatt tre nye prosjektledere i løpet av 2022.

– Vi har blant annet gjennom ombruksprosjektet KA13 opparbeidet oss en vesentlig kompetanse innen ombruk. Det er en av årsakene til at vi enda større grad ønsker å benytte egne ressurser for å bistå våre kunder med ombygginger, og det er gledelig at kundene i stadig større grad ser verdien med ombruk og mindre bruk av nye materialer. Vi er derfor særdeles fornøyde med å ha fått på plass tre svært dyktige og erfarne prosjektledere for å sikre at både kundenes behov og Entras krav til gjennomføring, lønnsomhet, miljø og ombruk ivaretas på en best mulig måte, sier Ove Ågedal, teamleder for ombygging i Entra.

Jane Simensen rekruttert fra Oslobygg
Jane Simensen begynte som prosjektleder i Entra etter årsskiftet og kom fra stilling som prosjektleder i Oslobygg med ansvar for skolebygg i Oslo kommune. Simensen er utdannet elektroingeniør fra Oslo Ingeniørhøyskole. Hun kan bekrefte at det er et høyt aktivitetsnivå i avdelingen.

– Til tross for at jeg kun har jobbet noen måneder i Entra, er jeg allerede inne i mitt tredje prosjekt for ombyggingsteamet. Det er høyt tempo, og avdelingen jobber med mange spennende og varierte prosjekter som gjenspeiler de ulike behovene som leietagerne våre har, sier Simensen.

Bærekraft og ombruk inspirerer
Karina Skjærli Hansen er den andre av Entras nysigneringer, og hun tiltrådte ombyggingsteamet i mai. Hansen har en bachelorgrad i bygningsdesign fra Danmarks Tekniske Universitet og mastergrad i energi og miljø fra Høyskolen i Oslo og Akershus. Hun har jobbet som rådgivende ingeniør i Erichsen & Horgen (Multiconsult fra 2022) med blant annet rådgivning innenfor energi, inneklima og dagslys.

Trude Ytterland Nygård startet i Entra rett før sommerferien, og også hun kommer fra Multiconsult. Nygård er utdannet sivilingeniør innenfor bygg og miljøteknikk fra NTNU. I Multiconsult har hun jobbet mye med eksisterende bygg i form av rehabiliteringer og ombygging, og de seneste årene også med ombrukskartlegginger og -vurderinger.

– Jeg har lenge fulgt med på Entra, og da særlig på deres målrettede arbeid med bærekraft og spesielt ombruksprosjektet KA13. Det har vært gøy å komme inn i teamet og se hvordan Entra aktivt jobber med blant annet bærekraft og ombruk i praksis i prosjektene. Det er åpenbart mye å hente på å utnytte de bygningene og materialene vi har på best mulig måte. Slike utfordringer er en fremoverlent aktør som Entra godt rigget for, sier Nygård.

Nygård var ikke den eneste som er nysgjerrig på Entras arbeid med bærekraft. Interessen for ombruk deles av Karina Skjærli Hansen:

– Det er inspirerende å være en del av et team som jobber med rehabilitering og ombygging. I en tid hvor det er mye snakk om ombruk, så er jo dette akkurat det det handler om – å bygge om og tilpasse eksisterende bygningsmasse i så stor grad som mulig. Jeg gleder meg til å bidra til å redusere bruken av nye materialer i våre prosjekter, sier Hansen.

Egenutviklet prosjektmodell
Entras ombyggingsteam består av ni medarbeidere i tillegg til fem innleide prosjektledere. Med en prosjektmodell tilpasset Entras eiendomsportefølje, gjennomfører eiendomsselskapet ombyggingsprosjekter på en måte som sikrer at miljø og ombruk med effektivitet, kostnadskontroll og kundedialog blir godt ivaretatt.

– Vi mener selv vi har funnet en modell som er den beste for vår virksomhet. Vi styrer prosjektene våre gjennom faste samarbeidspartnere og en del tilknyttet med rammeavtaler. Selve kjernen i prosjektmodellen er at vi benytter faste team som arbeider godt sammen. Dette gjør at vi jobber mest mulig effektivt, og at vi har kontroll på hele prosessen internt. En annen konsekvens er at vi blir svært godt kjent med våre kunder gjennom tett og god dialog både før, under og etter ombygging, noe som bidrar til enda bedre løsninger for leietakerne, sier teamleder Ågedal.