Vi er opptatt av at våre prosjekter bidrar til god byutvikling, har god kvalitet og er flerfunksjonelt. En utmerkelse som dette gir oss en bekreftelse på at vi leverer på det vi lover og samtidig har fått til noe helt spesielt som skaper nysgjerrighet.
Å investere i offentlig arealer handler om fokus på at de ikke bare skal være tilgjengelige, men at de faktisk blir brukt. På Tullin skulle vi åpne et lukket kvartal.
Sammen med Void, som er rockestjerner på design i grensesnittet mellom arkitektur, design og teknologi, klarte vi å se helheten.
På en god måte hadde vi behov for å lede folk inn i en bakgård hvor ingen hadde ferdes før. Her skulle vi få til aktivitet, liv og en god følelse for både besøkende og de som skulle få dette som sitt nye arbeidssted.
Lysene fra Void var viktige for å oppfylle dette, og de ble helt sentrale for å motivere aktører til å våge å satse og starte næring her. Lysene er flerfunksjonelle og summen av opplevelsen ble et skikkelig trekkplaster. De er spennende, kule, skaper nysgjerrighet, leder inn, lyser opp og tilgjengeliggjør arealet.
Juryens begrunnelse
Lysinstallasjonen i bakken i det nye Tullinkvartalet i Oslo gjør området levende. Den vekker nysgjerrighet hos besøkende og forbipasserende, og den viser vei gjennom smug og bakgård.
Juryen er begeistret for at utbyggerne våger å investere i et så nyskapende tiltak. Denne delen av byen er blitt mer tilgjengelig, og vi gleder oss over at kvartalets serveringssteder melder om fornøyde kunder som enkelt finner veien inn.
Delta er en nennsom og subtil kunstinstallasjon. Lys kan noen ganger oppfattes som støy, her oppleves det som menneskelig og lekent. Når strømforbruket er minimalt og effekten så stor, spør vi oss hvorfor vi ikke ser mer av dette.
Delta tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er et flott tiltak som tilfører identitet, vitaliserer byen og gjør den tryggere.
Modige valg tok oss helt til topps! Sammen med Void gleder oss til prisutdeling 14. mars
Prosjektet og lysene er godt beskrevet på DOGA sine sider.