Malmskriverveien 2
Pågående prosjekt Rehabilitering av Tinghuset
- Område Sandvika
- Størrelse 3 290 kvm
- Byggeår 1971
Malmskriverveien 2, bedre kjent som Tinghuset, preges av de prefabrikkerte betongelementene med tette felt og vindusfelt med platekledde brystninger - typisk for arkitektene Engh og Seip. Underetasjen er noe inntrukket i forhold til resterende bygningsvolum. Tinghuset har høy arkitekturhistorisk verdi, og er et representativt eksempel på brutalistisk betongarkitektur fra 1970-tallet.
Tingretten vil etter rehabiliteringen få moderne domstollokaler som ivaretar behovene i forhold til areal, sikkerhet og logistikk ved å benytte de to byggene i Tinghuskvartalet. Prosjektet er på ca 3300 kvadratmeter, hvorav ca 1500 kvadratmeter er i Malmskriverveien 2.
Ringerike, Asker og Bærum tingrett skal være tilbake på historisk grunn i løpet av 2025.
Fasiliteter
- Sykkelparkering
- Garderobe
Tinghuset i Malmskriverveien 2 i Sandvika huset tingretten frem til 2022, da de flyttet til midlertidige lokaler på Kjørbo grunnet byggearbeider på tilstøtende eiendommer. Kontorbygget i Malmskriverveien 4 har tidligere blant annet også inneholdt tre rettssaler.
Tinghuset i Sandvika har en høy kultur- og arkitekturhistorisk verdi. Eiendommen er et representativt eksempel på brutalistisk betongarkitektur fra 1970-tallet, og det har vært domstolvirksomhet i bygget siden det ble oppført i 1971. Entra er naturlig nok godt fornøyd med at tingretten blir værende i Sandvika også de neste 20 årene.
Malmskriverveien 2 ligger midt i Sandvika sentrum. Eiendommen huset Asker og Bærum Tingrett fra bygget sto ferdig i 1971 og frem til moderniseringen av Sandvika ble påbegynt i 2021.
Samarbeidspartner/aktører i prosjektet:
Arkitekt: Add arkitekter
Miljøprofil
- Nærhet til offentlig kommunikasjon
- Sykkelparkering
Tinghuset ligger tett ved Sandvika stasjon med umiddelbar nærhet til tog, flytog og buss.
Sandvika er hovedstaden i Bærum og den eneste byen i kommunen. Sandvika fikk bystatus først i 2004 – en relativ «ung» by, med desto mer muligheter og potensial.
Som følge av utvidelse og fortetting i sentrale byområder og bygging av E18 i tunnel, vil Sandvika i årene fremover stå overfor store forandringer. Kommuneplanen for Bærum legger opp til at Sandvika skal bli en mangfoldig og folkerik by for fremtiden. I en rekke offentlige planer er byen også benevnt som både regionby og kollektivknutepunkt.
- Buss: 300 m
- Flytog/tog: 250 m